India: LHBT-historiekurs på vei

I India setter MINGLE (Mission for Indian Gay & Lesbian Empowerment) i gang med kurs om LHBT-historie, med fokus på India. Kurset ender opp i at man får et sertifikat. Kurset vil foregå både online og offline, og vil for øvrig omhandle LHBT-historie fra europeisk middelalder til moderne USA. Udayan Dhar, en av grunnleggerne av MINGLE, sier at «Det er mange slike kurs på amerikanske og europeiske skoler og høyskoler. India har en lang og rik historie, hvor folk tradisjonelt har vært tolerante ovenfor alternative seksualiteter. Dette viser seg i hellige skrifter og i folkeeventyr. Vi vil skape en samling av LHBT-historier som har eksistert siden gamle dager, og gjøre det tilgjengelig for alle, inkludert streite folk, for å vise hvordan dette er en del av vår indiske arv og kultur.» (Mid-Day)

Dette innlegget ble publisert i Asia, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s