Filippinene: Homogruppe advarer mot hatmord

Stadig flere filippinske LHBT-folk blir drept, sier gruppa «LGBT Hate Crime Watch». De har siden 1996 registrert til sammen 103 hatmord på seksuelle minoriteter. Tallene viser en betydelig økning: I 2010 var det 29 drap, mens det i første halvår av 2011 var 28. Mer enn halvparten av ofrene var homofile, mens transseksuelle utgjorde en fjerdedel. Tolv ofre var lesbiske, fire biseksuelle.

Homoseksualitet er tillatt på Filippinene, men tabubelagt. Homorettigheter er ikke framme i den offentlige debatten. Det er også grunn til å tro at mørketallene, også når det gjelder hatmord, er betydelige. (Queer.de)

Dette innlegget ble publisert i Asia, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s