USA: DADT avskaffes 20. september

P072211PS-0702
(Foto: White House)

Don’t Ask, Don’t Tell (DADT) er snart historie. I forgårs bekreftet den militære toppledelsen at militæret var klar for å avskaffe lovregelen som har nektet åpne homofile å være i det militære, og president Barack Obama sendte beskjed til Kongressen om at alle betingelser for opphevelsen nå var oppnådd. Dermed er det bare en 60-dagers venteperiode igjen før loven er borte. (Box Turtle Bulletin)

Dette betyr imidlertid ikke at homofile soldater ikke lenger vil diskrimineres. De vil kunne være i det militære, men på grunn av DOMA (Defence of the Marriage Act) vil deres ekteskap ikke anerkjennes av det militære, og de vil dermed gå glipp av en del ytelser som andre gifte soldater har.

I en uttalelse sier Barack Obama at «I dag har vi tatt det siste store skrittet på vei til å avslutte den diskriminerende ‘Don’t Ask, Don’t Tell’-loven som underminerer militær beredskap og strider mot amerikanske prinsipper om rettferdighet og likhet». (Advocate)

Se også Rod 2.0, Human Rights Campaign, MSNBC, Queerty, UPI, Portfolio,

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s