Nigeria: Ny LHBT-strategi

LGBT Asylum News og Behind The Mask skriver at LHBT-aktivister i Nigeria nå endrer strategi: man vil ha LHBT-folk som målgruppe i større grad enn media, menneskerettighetsaktivister og organisasjoner. Endringen skal være et resultat av en workshop som er holdt for LHBT-aktivister i Lagos. Olumide Makanjuola forteller blant annet at det er viktig å dokumentere menneskerettighetsbrudd og at dette kan gå hånd i hånd med annet arbeid i homomiljøene.

Ellers fra Nigeria:
Women’s Health and Equal Rights (WHER), en gruppe som ble stiftet i fjor for å kjempe for Nigerias lesber og biseksuelle kvinner, har holdt en piknik i Abuja for å øke oppmerksomheten om arbeidet deres. Mens andre LHBT-grupper i Nigeria er mer opptatt av HIV og homofile menn, har denne gruppa et videre perspektiv som inkluderer analfabetisme, arbeidsledighet og menneskerettigheter. (Behind the Mask)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s