Malawi: To LHBT-aktivister i dekning

To ledende LHBT-aktivister i Malawi skal ha gått i skjul etter å ha blitt truet med fengsel for «forræderi».

Undule Mwakasungula, formann i Human Rights Consultative Commitee (HRCC) og Gift Trapence, direktør for Centre for Development of People (CEDEP) er blant ledere i frivillige organisasjoner som har gått under jorda i etterkant av forrige ukes protester mot styret til president Bingu wa Mutharika. Mutharika har sagt: «Jeg vil også jakte dere i husene deres. Dere vil ikke klare å gjemme dere, jeg vil røyke dere ut.» De to lederne får personlig skylden for at uhjelpspenger har blitt trukket tilbake. «Mens jeg snakker er det en gruppe på 15 menneskerettighetsaktivister som farer rundt i Europa og sier at det er menneskerettighetsbrudd i Malawi fordi vi nekter dem å agitere for revolusjon.»

18 døde i forrige ukes protester, og myndighetene i Malawi har kalt opposisjonens protester for «homorettighetsrally», og sier at disse har fått store beløp i støtte fra utlandet. (SDGLN, LGBT Asylum News)

Les også:

  • African Activist: As Protests Unfold in Malawi Both Political Parties Scapegoat LGBTI Persons
  • LGBT Asylum News: In Malawi, more scapegoating of LGBT as riots erupt
Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s