Norge: Politiker mener «avkristning ga rom for terroren» – gir ofrene skylden

I et brutalt eksempel på dårlig timing og manglende fintfølelse har Magnar Tanem, førstekandidat for Oslo Kristent Samlingsparti, i et innlegg argumentert for at terrorangrepene var mulige fordi «Herrens hånd ikke holdes over oss». Han mener at Gud har latt være å beskytte oss fordi Arbeiderpartiet har sørget for

  • Tilrettelegging av høy innvandring fra ikke-vestlige land.
  • Tilrettelegging for skilsmisser.
  • Støtte til islamistiske terrorister.
  • For liten satsning på Forsvar og politi i Norge.
  • Innføring av ekteskap for lesbiske og homofile.
  • Utenriksminister Støres anerkjennelse av en palestinsk-arabisk terrorstat.

Mens vi andre sliter med å forstå hva som har skjedd, bruker altså Tanem terroraksjon som «bevis» for at han har rett – og det demokratiske flertallet tar feil – i en rekke politiske saker. Og han legger skylda på offeret og sier seg langt på vei enig med terroristen (når det gjelder innvandring).

Heldigvis er det mange som ser det usmakelige ved utspillet. Rektor ved Menighetsfakultetet Vidar Haanes, biskop i Nidaros Tor Singsaas, De Kristne-politiker Terje Somonsen, Norge idag-redaktør Finn Jarle Sæle og KrFs Knut Arild Hareide kritiserer Tanem i klare ordelag. (Vårt Land)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s