USA: Rettssak etter drap på 14-åring

I USA pågår en rettssak mot den nå 17 år gamle Brandon McInerney, som 14 år gammel skjøt en medelev, Lawrence King, i hodet to ganger fordi han var så provosert over medelevens makeup og høye hæler. Påtalemyndighetene vil ha Brandon dømt til 53 år i fengsel. Hans forsvarsadvokater har prøvd seg med «gay panic defence», altså at Lawrences homofili og væremåte var så provoserende at det er en formildende årsak. (Queerty)

Heldigvis er «gay panic defence» på vei ut av rettsvesenet i de fleste siviliserte land. (Michigan Messenger) Tanken om at det å for eksempel bli sjekket opp av en mann er så sjokkerende at det nærmest begrunner drap, ses mer og mer på som meningsløs. Det ville vært få heterofile menn igjen i verden dersom kvinner drepte menn de ble sjekket opp av uten å ha lyst.

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s