Kina: Skuespillers kommentar får reaksjoner

En velkjent kinesisk skuespillerinne, Lv, videresendte en homofob artikkel, skrevet av en prest, på sin mikroblogg 26. juni. Artikkelen forbandt homofili med «skam» og «synd» og skrev om USA (hvor New York nettopp hadde vedtatt felles ekteskapslov): «Måtte Gud ha miskunn med dette fallende landet! Selv om en dag loven vil kreve at motstand mot homoseksuelle må fordømmes, vil jeg fortsatt si: homoseksualitet er en synd. Gud elsker syndere, men Gud hater synd!»

Dette førte til skarpe reaksjoner. Som prisvinner ved fjorårets utdeling av Gullhesten i Taipei, ville hun normalt blitt invitert som æresgjest, men i år sa sjefen for prisutdelingen, Hou Hsiao-hsien, at invitasjonen ville bli trukket tilbake fordi prisen «ikke støtter diskriminerende utsagn». Kevin Tsai, en kjent homofil programleder kommenterte at «noen av dine tilhengere er homoseksuelle, og uansett hva dine synspunkter er, hvordan kan du be andre om å diskriminere mot dem?»

Fan Weiqi, en popstjerne i Taiwan, kommenterte at Lv hadde sitert Bibelen i forbindelse med homofobien: «Jeg er en kristen også. Men jeg støtter mine homofile venner, og det strider ikke mot min religion. Tvert imot, det får meg til å forstå at guds kjærlighet er overalt i denne flotte verdenen, og jeg er lykkelig over det.» (China Daily)

Dette innlegget ble publisert i Asia, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s