Bulgaria: Høyesterett støtter homorettigheter

Bulgarias høyesterett bestemte for en måneds tid siden homoorganisasjonene i en sak mot myndighetene i byen Pazardzhik.

Bakgrunnen var at Pazardzhik i 2010 innførte en vedtekt som forbød offentlige tegn på seksualitet – en vedtekt som ville ramme homofile (for heterofiles seksualitet er så «selvsagt» at den neppe legges merke til…) Saken tok av da Stefan Yanev i den lokale påtalemyndigheten forsvarte regelen og samtidig sammenliknet homofili med pedofili, zoofili, gerontofili, nekrofili og fetisjisme.

Vedtekten ble senere kjent ugyldig av hans overordnede i Sofia, på basis av en avgjørelse fra Kommisjonen for beskyttelse mot diskriminering. Pazardzhik by klaget avgjørelsen inn for høyesterett, og det er denne saken byen nå har tapt. «Den spesifikke vedtekten som [Høyesterett] har studert inneholder en diskriminerende holdning til den seksuelle orienteringen til personer som ikke er heteroseksuelle. Det er uakseptabelt at vedtektene fra lokale myndigheter skulle forsvare den negative, subjektive oppfatningen som dens medlemmer har dannet seg» skriver de tre dommerne. (Noinvite.com)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s