Uganda: Homomedlemslister stjålet

At medlemslister for en homoorganisasjon blir stjålet, ville vært bekymringsfullt i ethvert land. I Uganda, hvor aviser tidligere har publisert lister over homofile med overskriften «Hang Them», hvor en LHBT-aktivist har blitt drept og hvor parlamentet diskuterer dødsstraff for homoseksualitet, er det direkte skremmende.

Det var 30. juli det var innbrudd i kontorene til Freedom and Roam Uganda (FARUG), en LHBT-gruppe, i Kampala. Blant det som var stjålet var medlemslistene for organisasjonen. Tyvene hadde derimot ikke tatt med seg penger eller et splitter nytt TV.

FARUG fikk til å begynne med ikke hjelp fra politiet, men 2. august kom det melding om at politiet nå har besøkt åstedet.

Det er FARUG-leder Kasha Jacqueline Nabagesera, som har gjort innbruddet kjent: «Fem datamaskiner, to printere, en server, en mikrobølgeovn og noen dokumenter inkludert medlemsdatabasen, ble stjålet». Hun sier også at det så ut som tyvene var ute etter informasjon. Det er også nå blitt kjent at det var innbrudd ikontorene til Sexual Minorities Uganda (SMUG) fire dager tidligere. (LGBT Asylum News, Queerty, Behind the mask)

Også fra Uganda:

  • Behind the Mask: Ugandan activists to make presentation to global commission on HIV and the law
Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s