Brasil: Heteroparade

The Pride Power

Bystyret i São Paulo i Brasil har vedtatt at byen skal feire «Heteroseksuell pride». Forslaget ble fremmet av evangeliske ledere som var skuffet over at de ikke lykkes i å avskaffe homopridearrangementene. Dagen skal feires den tredje søndagen i desember. Det som gjenstår er at borgermesteren, Gilberto Kassab, undertegner vedtaket.

Politikeren som førte forslaget i pennen, Carlos Apolinario, sier at ideen ikke er «anti-homofilt, men en protest mot privilegiene som homosamfunnet har». Han legger til at «Jeg har ingen problemer med å sameksistere med homofile så lenge oppførselen deres er normal». (Towleroad, Newsweek)

Da er det fristende å skyte inn at det i verden i dag er mer «normalt» å arrangere homoparader enn heteroparader. Forslaget har jo også det positive ved seg at når uforstående folk heretter spør hvorfor homser skal ha parader når ikke heteroene har det, så kan vi si «joda, bare se på heteroene i São Paulo».

Men først av alt er vedtaket naturligvis et tegn på kunnskapsløshet. For det er jo ikke slik at homofile har flere privilegier enn heterofile. Apolinario nevner ett eksempel på homofiles privilegier, nemlig at de får bruke hovedgata i São Paulo til sine parader. Jeg tipper at homoaktivistene i São Paulo vil klare å komme fram med eksempler som mer enn matcher det på at homofile fortsatt er underprivilegerte i byen.

Queerty spekulerer i en artikkel på hvordan en heteroparade vil se ut.

(Foto: Bruno Farias, «The Pride Power«, Creative Commons-lisens Attribution-NonCommercial 2.0 Generic)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s