Mexico: Transvestitter drept, flere såret

6. juli ble fem personer som omtales som transvestitter skutt i Chihuahua, Mexico. En av dem, «Thalia», døde. Gjerningsmennene kom med bil og plutselig begynte å skyte på de fem som gikk langs veien. «Thalia» ble truffet av tre skudd. (LGBT Asylum News)

Mexico har sett en voldsom økning i voldshendelser de siste par årene, ikke minst i områder som tidligere ble betraktet som trygge. Derfor har kamp mot volden vært en kampsak også i LHBT-parader i Mexico, for eksempel i byen Guerrero i delstaten Chilpancingo. Det har vært minst 20 tilfeller av kriminalitet mot homofile og transpersoner i denne delstaten de siste to årene. De marsjerende krevde også at myndighetene må gjøre mer for å ta de skyldige for drapet på homoaktivisten Leija Herrera. Han ble funnet død 4. mai. (LGBT Asylum News)

Se også

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s