Chile: Presidenten foreslår partnerskapslov

Presidenten i Chile, Sebastian Pinera, har sendt kongressen en partnerskapslov. Registrerte partnere vil etter lovforslaget ha mange av de samme rettighetene som ektepar. «Alle former for ekteskap fortjener respekt, verdighet og støtte fra staten», sa presidenten. Det er ventet protester fra den katolske kirken i landet. (Box Turtle Bulletin)

Pinera er imidlertid fortsatt motstander av full likestilling mellom homofile og heterofile. Han sier at «jeg tror sterkt på at ekteskapets natur er å være mellom en mann og en kvinne, men den overbevisningen hindrer meg ikke fra å anerkjenne at andre former for kjærlige forhold eksisterer. (Towleroad)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s