Sierra Leone: Studie av menn som har sex med menn

Det nasjonale HIV/Aids-sekretariatet i Sierra Leone, har utført en studie av menn som har sex med menn (MSM) i landet. Dette er en viktig studie for å forstå situasjonen til MSM og for å sette situasjonen på sakskartet. Studien ble gjennomført for å komplementere en kvantitativ studie som viste at 7,5 prosent av MSM har HIV.

For det første er det i Sierra Leone slik som andre steder, at mange MSM anser seg som heteroseksuelle. Om man henvender seg kun til folk som identifiserer seg som homofile eller bifile vil altså ikke nå alle MSM.

For det andre viser studien at mange MSM har flere partnere, og veksling mellom menn og kvinner. Studien avdekker også mange tilfeller av prostitusjon.

For det tredje påstås det i studien at «det juridiske og politiske klimaet, som kriminaliserer seksuelle minoriteter og deres handlinger, virker som et incitament til samfunnet for å diskriminere mot seksuelle minoriteter. I tillegg har dette en negativ effekt på HIV-forebygging og offentlig helse.» (LGBT Asylum News)

Også fra Sierra Leone:

  • Behind the mask: Sierra Leone activists give conflicting views on gay party arrests
Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s