Nepal: Homoparade

Homorettighetsforkjempere i Nepal har arrangert en homoparade for å markere kampen for å bli inkludert i den nye grunnloven som skrives i landet. De har benyttet den tradisjonelle festivalen for Gaijatra for å arrangere sin egen parade i Narayanghat, og mer enn fem hundre demonstranter skal ha deltatt. Dette er i en mindre urban del av landet enn de områdene hvor homoaktivister tidligere har hatt offentlige demonstrasjoner.

Anee Lama, som deltok i demonstrasjonen etter å ha reist hele natta, sier at «Vi har opplevd mange endringer for folk som oss de siste tre årene. For noen få år siden kunne vi ikke forestille oss å delta i en slik demonstrasjon eller å bli akseptert av familie og venner for de vi er. Men nå kjemper vi for at folk i landsbyene og i spredtbygde områder skal kunne komme ut og bli med oss.» (Advocate, Fox News)

Les også:
In Nepal, LGBT group wants to help refugees from South Asia (LGBT Asylum News)

Dette innlegget ble publisert i Asia, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s