Sør-Afrika: Homomotstander som sjef i høyesterett?

På tirsdag ble dommeren Mogoeng Mogoeng nominert til leder av Sør-Afrikas grunnlovsdomstol av president Jacob Zuma. Mogoeng er «en av de minst passende kandidatene til stillingen», ifølge bloggeren Pierre de Vos, professor ved Cape Town-universitetet. Mogoeng er nemlig en pastor som har markert seg som homoskeptisk. I mars behandlet for eksempel grunnlovsdomstolen en sak der tre elever var tiltalt for å ha laget bilder av en lærer i homosex-situasjoner. Mens de andre dommerne presiserte at det ikke er noe galt å være homofil og at det å bli kalt homofil derfor ikke er ærekrenkende, tok Mogoeng eksplisitt avstand fra dette standpunktet. de Vos mener at Mogoeng vil være en svært konservativ leder av den dømmende makt i Sør-Afrika. (Mamba Online)

Andre saker fra Sør-Afrika i det siste:

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s