Homonytt fra hele verden 1 år

Det har gått ett år siden det første innlegget med tittelen Homonytt fra hele verden i bloggen min. Innleggene tok litt overhånd i den bloggen, og 30. oktober ble ideen til en egen blogg, som så langt har hatt nærmere tusen innlegg og cirka 25000 sidevisninger. (I tillegg er det noen som leser nyhetene i rss-leser eller ved epostabonnement.)

Målet har hele tida vært å få homonyheter fra hele verden litt lettere tilgjengelig – på norsk. Og da spesielt med vekt på land vi ikke så ofte leser nyheter fra, og noe mindre vekt på Norge, nærliggende europeiske land og USA. Først nylig synes jeg at jeg har fått til en løsning som gjør at dette fungerer noenlunde, ved at de fleste «smånyheter» fra USA bare plasseres i sidepanelet, mens jeg skriver egne innlegg hovedsakelig om nyheter fra andre land. (Men for all del, mye interessant har skjedd i USA dette året – med opphevelse av DADT (Don’t Ask, Don’t Tell), med innføring av ekteskap i New York og med strid om DOMA (Defence of Marriage Act) er grunnlovsstridig.

Uganda har fått mye plass i bloggen – ikke minst på grunn av lovforslaget om dødsstraff for homoseksualitet, for pressens hatefulle kampanjer og for drapet på David Kato. Det er også her jeg har hatt mine viktigste forsøk på «journalistikk», da jeg snakket med Erik Solheim rett etter at han hadde hatt møte med Ugandas daværende visepresident.

Hobbyen «Homonytt fra hele verden» tar fortsatt mer tid enn jeg strengt tatt burde sette av til en hobby, men det føles så langt meningsfullt. Så jeg fortsetter vel en stund til. Men med ny arbeidssituasjon på jobben er det høyst urealistisk at det kommer 1000 innlegg det neste året. Jeg klarer nok heller ikke målet om at det skal være et nytt innlegg hver dag. Men noen blir det…

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

2 svar til Homonytt fra hele verden 1 år

  1. Marna Eide sier:

    Kjære Bjørn,
    Et stort tillykke med dagen! Med sitt særlige fokus på hva som skjer ut over Europa og USA, har Homonytt fra hele verden vært et etterlengtet bidrag til det norske lhbt-nettsamfunnet.

    • Takker så mye!

      Svært hyggelig med en hilsen fra en som virkelig gjør noe med situasjonen for LHBT-folk i andre verdensdeler, istedenfor kun å skrive om det, som jeg gjør…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s