Australia: Et tredje valg under «kjønn»

I Australia har myndighetene bestemt at det skal være tre mulige «kjønn» i passet: M (male), F (female) eller X. Kravet for å få «X» i passet vil være at man får legeerklæring på at man er «intersex» eller ubestemmelig kjønn. Folk som får klinisk behandling må vise legeerklæring for å få riktig kjønn i passet.

Det meste som løser opp i kjønnsdikotomien kan anses som en positiv utvikling, men myndighetene kritiseres likevel, fordi de signaliserer at «X» skal være en tredje kategori, istedenfor ganske enkelt å være et valg for de som ikke ønsker å krysse av i de to første kategoriene.

Det største spørsmålet er kanskje hvorfor passene i det hele tatt trenger å inkludere innehaverens kjønn. Siden kjønn er et karakteristika som innehaveren deler med nesten 50 prosent av verdens befolkning, er det neppe den mest nyttige opplysningen for identitetsformål. Det er da heller ikke noe krav internasjonalt om at kjønn må oppgis i pass. (Guardian)

Dette innlegget ble publisert i Nyheter, Oseania og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Australia: Et tredje valg under «kjønn»

  1. Tilbaketråkk: Storbritannia: Kjønnsløst pass? | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s