Uganda: Presidentfruen sto bak Anti-Homosexuality Bill

Man kan mene hva man vil om Wikileaks, men av og til bringer det fram opplysninger vi ellers ikke ville ha hatt. I Uganda har det vakt stor oppmerksomhet at Janet Museveni, kona til president Yoweri Museveni, sto bak Anti-Homosexuality Bill. Dette ifølge USAs ambassadør i Uganda, Jerry Lanier. Opplysningene skal ambassadøren ha fått fra presidentens rådgiver John Nagenda. Rådgiveren anbefalte også å være forsiktig med offentlig motstand mot loven, fordi slike utspill fra utlandet underbygger antihomoseksuelle og antivestlige holdninger i samfunnet.

(Les det lekkede ambassadenotatet.)

Ambassadørens assistent Johnnie Carson skal i andre møter ha fått forsikringer om at Anti-Homosexuality Bill ikke ville bli vedtatt. «Jeg tar meg av det», skal presidenten ha sagt i februar 2010. (Daily Monitor, via Warren Throckmorton)

Et annet Wikileakstelegram viser at USAs ambassade i Vatikanet har prøvd å overtale Vatikanet til å gå mot Anti-Homosexuality Bill. I desember 2009 kom Vatikanet med en uttalelse mot drap på homofile. (Box Turtle Bulletin.)

For en analyse av de innenrikspolitiske konsekvensene av avsløringene, les artikkel i The Observer.

Annet nytt fra Uganda:

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s