USA: DADT avskaffet

Sept 19th Marine Times Repeal Cover

Det er nesten uvirkelig. I november i 2010 var jeg i USA, og jeg husker diskusjoner om DADT (Don’t Ask, Don’t Tell) – når ville forsvaret være klar for å oppheve denne diskriminerende loven? Ikke før om lenge, mente noen. I desember så det ut til at Barach Obama rotet bort sjansen til å få opphevet DADT i denne presidentperioden, da han mislykkes i å få det gjennom i Senatet før valget. Men så valgte han likevel å prioritere saken i «lame duck»-dagene (perioden før de nyvalgte representantene fikk sine plasser), lovendringen ble vedtatt – og feiringen kunne starte.

Nå har de offisielle endringsnotatene kommet, det har blitt feiret og det amerikanske militæret går inn i en ny æra hvor de ikke lenger får lov til å kaste homofile ut av militæret. Men diskriminere homofile får de fortsatt lov til – de blir til og med pålagt det. For DOMA (Defence of Marriage Act) lever fortsatt, og forbyr at føderale myndigheter anerkjenner homofile ekteskap på linje med heterofile. Så det er fortsatt noe å kjempe om…

(Foto: Patrickometry, «Sept 19th Marine Times Repeal Cover«, Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

2 svar til USA: DADT avskaffet

  1. mytimefrom93tonow sier:

    Godt innlegg. Er selvfølgelig fantastisk at USA tillater homofile inn i militæret, men det betyr ikke at hvem som helst kan diskriminere for det. Du har rett, det er alltid noe å kjempe om. Vi bør ikke se oss fornøyde bare fordi homofile er legalt akseptert; vi kan ikke gi oss før alt er sosialt akseptert.

  2. Tilbaketråkk: 2011 på fire minutter | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s