Storbritannia: Kjønnsløst pass?

Storbritannia planlegger å innføre pass uten opplysninger om eierens kjønn. Dette etter press fra liberaldemokratene som anser dette som en viktig sak for transpersoner med flere, siden det kan bli vanskelige situasjoner når kjønnet som er oppgitt i passet ikke stemmer overens med det kjønnsuttrykket en person har.

Motstandere av endringen argumenterer med at det kan ha betydningen for sikkerheten at man ikke lenger har kjønn i passet. Men det er litt vanskelig å forestille seg hva disse problemene skulle bestå i – en opplysning som halve jordens befolkning deler, kan neppe være av særlig betydning for å avdekke om en person er den han utgir seg for. Det påpeker da også Julian Huppert, som er medlem av parlamentet. Han peker også på at militæret har identitetspapirer uten kjønn.

Løsningen med ikke å oppgi kjønn i det hele tatt i passet er noe mer elegant enn Australias løsning, hvor de vil innføre en mulighet for et tredje valg i tillegg til de to andre. (Independent Online)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Storbritannia: Kjønnsløst pass?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s