Serbia: Homoparade forbys

Myndighetene i Serbia har forbudt den planlagte homoparaden i Beograd på søndag, ifølge Politiken. Innenriksminister Ivica Dacic mener at de ikke er i stand til å garantere for deltakernes sikkerhet. Samtidig har myndighetene (rimeligvis) forbudt en del motdemonstrasjoner.

Dacic understreker at paraden ikke er forbudt på grunn av innholdet i den, men for «å forhindre at den offentlige ro og orden bringes i fare». Forbudet kommer etter at ekstremister har truet med å skape kaos i Beograds gater. I forbindelse med fjorårets parade ble rundt 100 personer skadet.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s