Storbritannia: Endelig felles ekteskapslov?

Endelig kan det snart være klart for homoekteskap i Storbritannia også. Ledelsen i regjeringspartiet Liberaldemokratene har sagt at homofile par sannsynligvis vil få like rettigheter i løpet av inneværende parlamentsperiode.

Siden 2004 har Storbritannia hatt en partnerskapslov. Baronesse Ruth Deech, som er ekspert på familerett, har stilt spørsmålet ved om de 33.956 parene som har inngått partnerskap kan kreve partnerskapene sine omgjort til ekteskap under henvisning til menneskerettighetene. Men en enklere – og mer sannsynlig – rute til like rettigheter er at parlamentet vedtar en felles ekteskapslov. (Guardian)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s