Danmark: Felles ekteskapslov?

Politiken melder at den nye kirkeministeren i Danmark, Manu Sareen, vekker glede hos homofile og bekymring hos konservative kristne. Sareen truet under valgkampen med å melde seg ut av kirken fordi den ikke vil vie homofile og lesbiske.

I den nye regjeringens plattform ligger følgende formulering: «Regjeringen vil fjerne forbudet mod vielser av homoseksuelle i folkekirken og for øvrig arbeide for en kjønnsnøytral ekteskapslovgivning.»

Internt i kirken har man tidligere kommet fram til et forslag som kan anses som et kompromiss mellom diskriminering og ikke-diskriminering: Det skulle bli mulig for homofile å inngå partnerskap i kirken. Noen biskoper gikk inn for at de som hadde inngått partnerskap på denne måten skulle kalles «livsfeller» istedenfor «ektefeller». Formuleringen i regjeringens plattform kan imidlertid tyde på at den vil gå lenger og innføre en felles ekteskapslov, noe som biskoper bekymrer seg for.

LGBT Danmark – Landsforeningen for Bøsser, Lesbiske, Biseksuelle og Transpersoner – er derimot begeistret. Leder Vivi Jelstrup sier at «spørsmålet om et kjønnsnøytralt ekteskap er vår viktigste sak, og det forslaget som den forrige kirkeministeren hadde var bare et halvt skritt, for det […] var stadig ikke tale om ekteskap.»

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Danmark: Felles ekteskapslov?

  1. Tilbaketråkk: Finland: Felles ekteskapslov? | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s