Seychellene: Snart avkriminalisering?

Seychellene, den vakre øystaten og turistmagneten utenfor Afrikas kyst, kan bli det neste afrikanske landet som dekriminaliserer homoseksualitet. Dette ser ut til å bli resultatet av den geniale mekanismen «Universal Periodic Review» som FN holder på med, hvor hvert land etter på tur kalles på teppet for å diskutere menneskerettighetssituasjonen i landet. Etter kritikk under UPR har Seychellene signalisert at de vil avskaffe lovforbudet mot homoseksualitet, og samtidig innføre forbud mot å diskriminere på grunnlag av seksuell orientering eller kjønnsidentitet. Palau er et annet land som har signalisert at de vil dekriminalisere homoseksualitet.

Andre land har vært mindre imøtekommende. For eksempel sier Sierra Leone at det ikke finnes diskriminering på grunnlag av seksuell orientering i det landet, mens St. Vincent og Grenadinene sier at lovforbudet mot «sodomi» «nyter sterk støtte i landet og det er ikke noe ønske blant lovgiverne å fjerne noen av disse reglene». Surinam påsto også å ikke kjenne til tilfeller av diskriminering. (LGBT Asylum News)

Ikke overraskende var Uganda blant de verste i klassen: «Det finnes informasjon om skjult rekruttering, spesielt av barn og ungdom, inn i slike praksiser som vi anser som skadelige for det moralske grunnfjellet i vårt samfunn. I Uganda er det et overveldende konsensus om at slike praksiser er uholdbare, og derfor kulturelt og juridisk uakseptable. Det er vårt gjennomtenkte syn at slike praksiser forblir et privat valg. Det bør ikke være noen promotering av slike praksiser.» (Queerty)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s