Saudi-Arabia og Kypros: Arrestasjoner av homofile

LGBT Asylum News melder at tjue homofile menn ble arrestert i provinsen Jizan i Saudi-Arabia under en bryllupsfeiring. Over 200 andre ble også arrestert. Saudi-Arabia har dødsstraff for homoseksualitet.

Samtidig skriver blant andre San Diego Gay & Lesiban News at tre menn ble arrestert for homoseksualitet på Nord-Kypros 14. oktober. I juli ble to andre menn anklaget for homoseksualitet og truet med fem års fengselsstraff. En av de tre som ble arrestert denne gang skal være en tidligere finansminister.

Noen gode nyheter fra motsatt side av jorda: Ifølge Washington Post vil 53 statsledere møtes i Perth i tre dager for et Commonwealth-møte. Der vil statslederne møte anbefalinger om å legalisere homoseksualitet for å bekjempe HIV-epidemien. 42 av Samveldestatene har fortsatt forbud mot homoseksualitet. En rådgivende gruppe mener at lovforbudene mot homoseksualitet driver homofile under jorda og gjør det vanskelig å nå dem med helsekampanjer.

Dette innlegget ble publisert i Asia, Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s