India: Motstand mot homoturisme i Goa

Goa beach chairs

Forsøk på å få homoturisme til Goa møter motstand fra konservative hindugrupper og den katolske kirke i India. Nå har det gått så langt at det har kommet en politianmeldelse av arrangørene av Goa International Travel Mart (GITM), som skulle være et arrangement for turistindustrien i området. «Vi har bedt politiet om ikke å gi arrangørene tillatelse til å gjennomføre diskusjonen om LHBT-turisme på GITM. Arrangørene forstyrrer Goas fred og harmoni ved å pådytte oss denne type turisme», fortalte Dattaram Sawant, en av de som protesterte. Han la til at LHBT-turisme var mot alle religionene i delstaten.

Det har vært håp om at homoturisme kunne bringe etterlengtede inntekter, spesielt etter at homoseksualitet ble avkriminalisert i India. Turistdirektør Swapnil Naik sier at «Det er en voksende turisttrend i Europa og har potensiale til å bli et av de største segmentene i turisme.» (New Dehli News Net)

(Foto: Roger Green, «Goa beach chairs«, Creative Commons-lisens Attribution 2.0 Generic

Dette innlegget ble publisert i Asia, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s