Uganda: Anti-Homosexuality Bill i bevegelse igjen

Lovforslaget kalt «Anti-Homosexuality Bill», som vil innføre dødsstraff for homoseksualitet i Uganda, rører på seg igjen. På tirsdag vedtok parlamentet å hente fram igjen alle lovforslagene fra før valget, uten at de må gjennom alle formalitetene på nytt. Dette er betydningsfullt, fordi lovforslaget ellers ville ha måttet gå innom regjeringen på nytt, og de har nå lovet å prøve å stoppe forslaget. Men med denne utviklingen kan lovforslaget vedtas uhindret.

Under behandlingen i parlamentet på tirsdag ble det sagt at Uganda ikke har råd til å godta slike onder i samfunnet, selv om det koster dem giverlandenes støtte.

Parlamentets talskvinne Helen Kawesa sier at ingen dato foreløpig er fastsatt for behandlingen av lovforslaget. Det kan tenkes at det må en tur innom komiteen igjen, eller den kan tas opp direkte i det samlede parlamentet. (African Activist, Warren Throckmorton, Box Turtle Bulletin, LGBT Asylum News, Behind the mask, Business Week)

Her er det bare å følge med igjen…

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s