Sør-Afrika: Lesbene lever i frykt

En ny rapport fra Human Rights Watch viser at Sør-Afrikas lesber opplever seksualisert vold og trakassering. De opplever latterliggjøring og overgrep i skolene, på arbeidsplassene og i kirkene, i tillegg til at de anklages for hekseri.

Rapporten er basert på intervjuer med 121 lesbiske eller biseksuelle kvinner og transpersoner over to år i fattige townships. «Det er et trist bilde», sier Graeme Reid i HRW, «Et segment av det sør-afrikanske samfunnet lever i frykt og føler at de ikke har noen å gå til, inkludert politiet. Dette er til tross for at Sør-Afrika har et av verdens mest progressive lovverk, blant annet med felles ekteskapslov.

Forskerne fant ut at det å voldta en lesbisk kvinne kunne gjøre en mann til en helt i townshipen. Gjerningsmennene skryter offentlig av lovbruddene sine, som omtales som «corrective rapes». Sør-Afrika har også opplevd en del drap som aktivistene mener er hatkriminalitet. (Guardian)

Andre nyheter fra Sør-Afrika:
Mamba online: Concern over police inaction in gay murder cases
Mamba online: Well-known member of Joburg gay community murdered
Mamba online: Ekurhuleni pride remembers murdered lesbians
Mamba online: Chief Justice nominee denies homophobia

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s