USA: Hillary Clintons historiske LHBT-tale

Utenriksminister Hillary Clintons tale i FN i går betegnes som «historisk» i mange artikler i dag. Hun viet sin halvtimes lange tale (som du kan se nedenfor) til LHBT-rettigheter:

«I dag vil jeg snakke om arbeidet vi har igjen å gjøre for å beskytte en gruppe mennesker hvis menneskerettigheter fortsatt nektes dem i mange deler av verden. På mange måter er de fortsatt en usynlig minoritet. De blir arrestert, slått, terrorisert, til og med henrettet. Mange blir behandlet med avsky og vold av sine medmennesker mens autoritetene som har makt til å beskytte dem ser den andre veien eller, for ofte, til og med tar del i det. De nektes muligheter til å arbeide og lære, drives fra sine hjem og hjemland, og tvinges til å undertrykke eller benekte hvem de er for å beskytte seg selv fra fare.

Jeg snakker om homofile, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, mennesker født frie og gitt likhet og verdighet […] som nå er en av de gjenstående menneskerettighetsutfordringene i vår tid.» (Towleroad)

Se talen:

(eller les Advocate’s liste over de åtte viktigste passasjene i talen)

Advocate skriver at en del ambassadører i FN fikk steinansikter og forsvant fra salen så snart talen var over. Og enkelte LHBT-aktivister advarer mot at USAs utspill kan virke mot sin hensikt, fordi LHBT-politikk kan virke som et forsøk på å presse «amerikanske verdier» på andre land. Som om det hadde vært bedre om USA holdt munn slik de fleste andre land gjør… (Towleroad)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

3 svar til USA: Hillary Clintons historiske LHBT-tale

  1. Tilbaketråkk: 2011 på fire minutter | Homonytt fra hele verden

  2. Tilbaketråkk: FN: Hillary Clintons FN-tale – i kortform | Homonytt fra hele verden

  3. Tilbaketråkk: USA: Et skjebnevalg for homosaken | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s