Norge: Kaster ut homofil iraker – kritiseres internasjonalt

Norge har fått et sjeldent gjesteopphold i internasjonale homomedier etter at vi Azad Hassan Rasol har blitt nektet asyl her i landet. Han har tapt saken sin i lagmannsretten, men saken skal senere opp i Høyesterett. I lagmannsrettdommen heter det at dersom det blir kjent at mannen er homofil «risikerer den homofile ulike reaksjoner, fra tvungen heterofil ekteskapsinngåelse til utstøting, isolasjon og fysisk avstraffelse», men mener likevel at han bør «innrette seg hjemlandets sosiokulturelle normer.» (NRK)

LGBT Asylum News har skrevet om saken, som er blitt plukket opp av San Diego Gay and Lesbian News og Queerty.

Queerty skriver at «Christ! Thankfully, Rasol’s case will now be taken up to the Norwegian Supreme Court. But unless international pressure convinces Norway to harbor Rasol safe they’ll deport him like the 40 other LGBTs, basically numbering his days.» På samme måte som jeg håper at norsk press vil være med på å bedre menneskerettighetssituasjonen for eksempel i Uganda, håper jeg også at utenlandsk press vil bedre menneskerettighetssituasjonen her i Norge.

En annen norsk, pinlig asylsak gjelder lesbiske Nazanin og Mina, som også nektes asyl under henvisning til at det går an å leve i skapet i hjemlandet Iran. (TV2, og igjen TV2)

Og når vi først er inne på nyheter fra Norge: NRK melder at det samiske homonettverket ledet av Risten Ravna Heatta er i finansielle problemer. De fikk bevilget 480.000 kroner fra Sametinget i 2008, mens resten av pengene er blitt holdt tilbake i påvente av regnskap og/eller rapport om pengebruken. Nå står nettverket i fare for å måtte betale tilbake de 180.000 de alt har fått utbetalt. I 2008 kritiserte for øvrig nettverket Regjeringen i sterke ordelag fordi LLH fikk støtte til tiltak overfor samer, mens nettverket ikke fikk det. (NRK)

Les også:

Aftenposten: Frykter familien vil drepe ham

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Norge: Kaster ut homofil iraker – kritiseres internasjonalt

  1. Tilbaketråkk: Norge: UDI foreslår praksisendring | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s