Norge: UDI foreslår praksisendring

UDI skriver på sine nettsider at de nå foreslår endret praksis i asylsaker som angår homofile. «Forslaget går ut på å tilpasse UDIs praksis til en høyesterettsdom fra Storbritannia som fastslår at Flyktningkonvensjonen beskytter retten til å leve fritt og åpent som homofil uten frykt for forfølgelse», sier Ida Børresen i skrivet. Det er Justisdepartementet som fastsetter reglene og som derfor må endre dem. (Se også TV2)

Dette betyr ikke nødvendigvis noe for iranske Mina og Nazanin (som jeg skrev om på tirsdag), skriver Gaysir. De kan risikere å bli sendt ut av landet før UD har behandlet saken, eller det kan bli besluttet at regelendringen ikke skal gjelde saker som allerede er behandlet.

Les også:
TV2: Mener lesbisk par må beskyttes på linje med Krekar
QX: Sverige åthutat av FN-kommitté

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s