USA: Homoekteskap er sunt

Wedding 5071

Homofile menn i Massachusetts er sunnere etter at de fikk lov til å gifte seg i 2004. Forskere ved Columbiauniversitetet har funnet ut dette etter å ha spurt 1211 homofile menn som var registrert ved en bestemt klinikk. Etter at felles ekteskapslov ble innført, var det en nedgang på 13 prosent i antall legebesøk. Studien viser at nedgangen gjelder både gifte og ugifte menn, noe som tyder på at det kan være redusert stigma i samfunnet som fører til forbedringene.

En talsmann for britiske Terrence Higgins Trust sier at dette ikke er overraskende: «Det er ingen overraskelse at folk som behandles som andrerangs borgere har en tendens til å få lav selvtillitt, noe som gjør det mer sannsynlig at de tar risikoer – enten i form av narkotika, alkohol eller usikker sex.» (Advocate) (Se også VG.)

Denne forskningsstudien gjør neppe særlig inntrykk på Nina Karin Monsen og hennes kupaner. 542 ektepar har gått sammen om å klage den norske ekteskapsloven inn for menneskerettsdomstolen i Strasbourg. De mener at det er et brudd på deres menneskerettigheter at deres ekteskap føres i samme register som ekteskap mellom to av samme kjønn. (Vårt Land og Norge IDAG)

Les også:
iVillage: Legalized Same-Sex Marriage May Boost Gay Men’s Health
BBC: Gay marriage ‘improves health’

(Foto: Peter Kemmer, «Wedding 5071«, Creative Commons-lisens Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

2 svar til USA: Homoekteskap er sunt

 1. Bjørn R. Grimsby sier:

  Koffer har eg en merkelig sterk følelse av at demmers søksmål til menneskerettsdomstolen i Strasbourg vil bli blankt avslått?

  • Det virker som en riktig følelse… 🙂

   Menneskerettighetene handler jo gjerne om at folk som tidligere ikke har hatt like rettigheter skal ha like rettigheter. Hvis menneskerettighetene samtidig inneholder en rett for de som før har hatt særrettigheter til å beholde sine særrettigheter, får menneskerettighetsdomstolene mye å gjøre.

   Da Rosa Parks fikk gjennomslag for at hun skulle få lov til å bruke hele bussen og at ikke en del av den skulle være forbeholdt de hvite, ble det ikke ansett som et brudd på menneskerettighetene at de hvite mistet råderetten over «sin» del av bussen. Når opposisjonen i ulike land får gjennomslag for at ikke bare regjeringspartiet skal ha ytringsfrihet, kan ikke regjeringspartiet gå til menneskerettighetssak fordi de mister ytringsfrihetshegemoniet.

   Jeg stoler også på magefølelsen min i denne saken, og er derfor forholdsvis fornøyd med at NKM bruker tida si på så fåfengte ting.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s