Uganda: Presidenten vil heller snakke om jernbane enn homofili

«Før noen begynner å belære meg om homoseksulle og deres rettigheter, snakk først om tog. Homoseksuelle trenger også veier, homoseksuelle trenger også jernbaner», sa Ugandas president Museveni under et møte nylig. Utsagnet anses som et svar til USA og Storbritannia som ønsker å se bistand i sammenheng med homorettigheter. (Rod 2.0, BBC, Warren Throckmorton) Samtidig tilbyr kinesiske myndigheter å bidra til utbygging av veier og jernbane i Uganda, uten menneskerettighetsbetingelser. (Reuters)

I Ghana har politikere også reagert kraftig på kravet om å se bistand sammen med menneskerettigheter for homofile: «Det er ingen grunn til at vi skal bøye oss for folk som Cameron og Obama som sier at hvis du ikke godtar homorettigheter så gir vi dere ingen bistand: til helvete med deres bistand!» (Rod 2.0) I Nigeria har politikere uttalt at de heller vil klare seg uten bistand enn å akseptere homorettigheter. (Vanguard)

Ellers fra Uganda:
Rettsaken mot pastorene som står tiltalt for å ha prøvd å sverte en pastorkollega med påstander om homoseksualitet, går videre. Retten har kommet fram til at det finnes tilstrekkelig med bevis mot dem til at de må forsvare seg. De skal i ilden 19. desember. (Behind the mask, Advocate, Daily Monitor)

Og:
Towleroad: Ugandan Media Reports on Obama Shift on LGBT Rights as Nigeria Moves Forward with Anti-Gay Bill
Daily Monitor: MP Bahati attacks US over new resolve on gays
Box Turtle Bulletin: Ugandan Television Reports on US Foreign Policy Initiative for LGBT Human Rights
Episcopal News Service: As Uganda re-considers anti-gay law, retired bishop calls for tolerance
San Diego Gay and Lesbian News: Lesbian rugby player from Uganda receives asylum in Germany
New Yorker: Justice for Gay Ugandans?
Warren Throckmorton: Uganda’s President says gays should not be harassed

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s