Kenya: Menneskehandel med homser

Homofile og biseksuelle menn i Kenya blir utsatt for menneskehandel og havner i Forente Arabiske Emirater, Qatar og Saudi-Arabia, ifølge en ny rapport. Studenter ved Kenyatta Universitet tilbys jobber som flyverter eller kontormedarbeidere, får visa og pass, og blir så utsatt for seksuelle overgrep og vold i det nye landet.

Qatar er eksempel på et land som ikke har lovgivning mot menneskehandel. Ofrenes situasjon blir ytterligere vanskeligere av at homoseksualitet er forbudt både i disse «mottakerlandene» og i hjemlandet Kenya, slik at ofrene risikerer straff hvis de går til politiet. (Advocate)

En kanadier bosatt i Forente Arabiske Emirater sier til Towleroad at «vi ser at mange i eliten ønsker å leve homofilt, men det går mot tradisjonen deres. Så isteden gifter de seg og så leier de seg homofile for å få disse behovene dekket. Det er et samfunnsproblem at man ikke åpner opp for et homofilt levesett og dermed presser det i bakgrunnen».

Annet fra Kenya:
LGBT Asylum News: Kenyan court recognizes traditional same-sex marriage
LGBT Asylum News: A gay divorce catches Kenyan attention

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s