USA: Santorum leder i Iowa

I skrivende stund leder Rick Santorum opptellingen i Iowa, den første staten i republikanernes nominasjon. Han ligger så og si likt med favoritten Mitt Romney, med Ron Paul rett i nærheten.

Rick Santorum er blant de mer homofobe av de republikanske presidentkandidatene. Han har blant annet lovet å annulere alle homoekteskap hvis han blir valgt. (Pink News)

I 2003 uttalte han at «If the Supreme Court says that you have a right to consensual sex within your home, then you have the right to bigamy, you have the right to polygamy, you have the right to incest, you have the right to adultery. You have the right to anything.» (rotten.com) Denne sidestillelsen av homosex med incest fikk Dan Savage til å starte en kampanje mot Santorum, hvor hovedingrediensen var å innføre et nytt ord, «santorum» i det amerikanske språket, og ha konkurranse om hva det skulle bety. Vinneren ble «The frothy mixture of lube and fecal matter that is sometimes the by-product of anal sex». Dette har ført til det Santorum henviser til som sitt «Google problem» – at når man søker på hans navn, kommer man ikke først og fremst til hans kampanjes hjemmeside, men til spreadingsantorum.com, som inneholder denne definisjonen.

Mange vil nok si at det er å gå litt langt. Men det er ihvertfall trist hvis Rick Santorum blir USAs neste president. Så er da også de fleste eksperter enige om at han er «unelectable», og at Obama vil vinne greit hvis Santorum blir republikanernes kandidat.

Se også:
Dagbladet: Homohater fosser fram
CNN: Romney, Santorum neck and neck in Iowa

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s