Nord-Kypros: Homofile arresteres fortsatt

På søndag ble to kyprioter stilt for retten i Nicosia for å ha hatt sex – eller «å ha hatt seksuelt samkvem mot naturens orden», som det heter der i gården.

Homosex er ikke straffbart verken på Sør-Kypros eller i Tyrkia, men på Nord-Kypros gjelder fortsatt en lov som henger igjen fra kolonitiden, og som den tyrkiskkypriotiske lederen Dervis Eroglu har lovet å fjerne. Men inntil videre gjelder loven, og homofile blir arrestert og dømt.

Marina Yannakoudakis, som er leder for Europaparlamentets gruppe for kontakt med den tyrkiskkypriotiske samfunnet, er bekymret. Hun er også bekymret for den «ekstremt nedsettende» tonen som lokale medias bruker når de rapporterer om arrestasjonene. Hun krever en øyeblikkelig slutt på arrestasjonene og frigivelse av de som er arrestert. (BBC)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s