USA: Det går mot homoekteskap i Washington

Senatet i delstaten Washington stemte i forrige uke for å tillate homofile å gifte seg i delstaten. Stemmetallene ble 28-21. Det ventes at representanthuset vil gjøre det samme vedtaket denne uka, og da går loven videre til guvernør Christine Gregoire, som vil undertegne loven.

Den demokratiske senatoren Brian Hatfield fortalte at han hadde slitt med saken. Han konkluderte til slutt med at selv om han som privatperson kan være motstander av homoekteskap, kan han ikke som lovgiver være det, fordi det vil være diskriminering.

Det har vakt oppmerksomhet at en del store firmaer, som Microsoft og Starbucks, offentlig har støttet lovforslaget.

Dersom loven blir vedtatt, slår Washington følge med Connecticut, Iowa, Massachusetts, New Hampshire, New York og Vermont som stater som har fjernet ekteskapsdiskrimineringen. I tillegg er det lov å gifte seg i District of Columbia. (Queerty, LA Times)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s