Kenya: – Homorettigheter er menneskerettigheter

Den nye sjefen i Høyesterett i Kenya, Willy Mutunga, var som nevnt tidligere kontroversiell blant annet fordi han hadde ring i øret. Han sa alt før han ble oppnevnt at han var tilhenger av LHBTI-rettigheter og at han hadde en homofil nevø. Nå kan vi se en video på YouTube med en tale som han har holdt i september, der han blant annet legger vekt på at «homorettigheter er menneskerettigheter». Så selvfølgelig som det enn er, så er det viktig at sentrale maktpersoner i land som Kenya sier det.

I videoen sier han blant annet: «Etter det jeg vet, tillater ikke menneskerettighetsprinsippene som vi følger oss å implementere menneskerettigheter selektivt. Vi trenger klarhet om dette i menneskerettighetskampen i Øst-Afrika, hvis vi skal møte de utfordringene som mektige politiske og religiøse krefter gir oss. Jeg synes at argumentene som noen av våre menneskerettighetsaktivister bruker, de såkalte «moralske argumentene», simpelthen er rasjonalisering for å bruke menneskerettighetsprinsippene opportunistisk og selektivt.»

Ifølge Box Turtle Bulletin er kvinnen vi ser i starten av videoen Ugandas parlaments-speaker Rebecca Kadaga, som lett kan få en sentral rolle i dagene som kommer når Ugandas parlament på ny skal vurdere Anti-Homosexuality Bill. (Box Turtle Bulletin, via Towleroad)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s