Kina: Millioner av homofile gift heterofilt

Professor Zhang Bei-chuan ved Qingdaouniversitetet i øst-Kina har anslått at så mye som 16 millioner homoseksuelle menn er heterofilt gift. Han har basert regnestykket på at omkring 90 prosent av homoseksuelle menn gifter seg på grunn av konformitetspress.

Dette kan åpenbart være en belastning for både mannen og kona, men det er kvinnenes problemer som er i fokus for artikkelen i China Daily. Xiao Yao, en kvinne som har vært gift med en homofil mann, blir intervjuet og sier at «De fleste koner av homofile menn som jeg har kjent strever stille med ektefeller som aldri kan elske dem, og som meg blir en del til og med mishandlet av menn som også er under stort press». Hun driver nå en nettside for kvinner som er gift med homofile menn.

Blant kinesiske homofile er det ulike meninger om forskningen – noen mener at den bidrar til økt stigma, mens andre mener at det er viktig med oppmerksomhet om et problem som angår både de homofile mennene og deres koner. (China Daily, via Asia One)

Lesbiske kvinner og deres heterofile ektemenn er ikke nevnt i artikkelen, men det finnes formodentlig millioner av dem også.

Dette innlegget ble publisert i Asia, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s