USA: Californias forbud mot homoekteskap grunnlovsstridig

Wanna Stop Gay Sex?

Californias homser og lesber får fortsatt ikke lov til å gifte seg, men det var likevel en ny stor delseier: i går bestemte en føderal ankedomstol i San Francisco at Proposition 8 er grunnlovsstridig. Proposition 8 var regelen som ble vedtatt ved folkeavstemning og som bestemte at ekteskap kun skal være mellom en mann og en kvinne. Den satte en stopper for homoekteskapene i California.

Ankedomstolen bekreftet derved en tidligere dom fra en lavere rettsinstans. Men homoekteskapene kan likevel ikke starte opp igjen – det er ventet at dommen ikke vil få virkning før ankemulighetene er oppbrukt, og denne saken kan utmerket godt komme helt opp til høyesterett. Stemmetallene i ankedomstolen var 2-1.

Ankedomstolen avviste samtidig at Scott Walker, dommeren i den opprinnelige saken, skulle ha meldt seg inhabil. Homomotstandere synes naturligvis at det var uheldig at dommeren var homofil, men det blir jo vanskelig dersom dommere ikke kan ha en seksuell legning. (Guardian)

Les også:
The Guardian: Stage set for supreme court to rule on same-sex marriage
San Diego Gay and Lesbian News: PROP 8 OPINION: Read the full opinion by the Ninth Circuit Court of Appeals
Lez Get Real: Ninth Circuit Court Of Appeals Rules Prop 8 Unconstitutional

(Foto: Danny Howard, «Wanna Stop Gay Sex?, Creative Commons-lisens Attribution-NonCommercial 2.0 Generic)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s