USA: Homomotstanderen Santorums store kveld

Den ytterliggående homomotstanderen Rick Santorum vant republikanernes nominasjonsmøter i Minnesota og Colorado samt primærvalget i Missouri i natt. Dermed blir det ny vind i seilene til hans kampanje, og Mitt Romney må kjempe videre for å vinne nominasjonen. Sannsynligvis er det godt nytt for Barack Obama: jo lenger den republikanske valgkampen varer, og jo mer de republikanske kandidatene må låse seg til konservative synspunkter for å vinne «grunnfjellet» i det republikanske partiet, desto mindre attraktive blir de for de avgjørende uavhengige velgerne i presidentvalget til høsten.

Santorum (som også er kjent for sitt «google problem») skiller mellom rettigheter og privilegier – rettigheter er gudegitte, mens privilegier er statlige bestemmelser for å fremme aktiviteter som er sunne for samfunnet. I hans filosofi er ekteskapet et privilegium som homofile ikke bør få fordi det er usunt for samfunnet. (Advocate, CNN)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s