USA: Homoekteskap vedtatt i Maryland

Torsdag vedtok senatet i Maryland en felles ekteskapslov med 25 mot 22 stemmer. Dette skjedde under ei uke etter at underhuset gjorde det samme vedtaket. Guvernør Martin O’Malley ventes å undertegne loven neste uke. Dermed blir Maryland den åttende delstaten som tillater homoekteskap.

Det kan imidlertid tenkes at loven kommer opp til folkeavstemming i november. Det trengs 55 726 underskrifter for å tvinge fram en folkeavstemming for å overstyre vedtakene. Ikke uventet har religiøse grupper protestert på loven fordi den er i strid med deres definisjon av ekteskap. (USA Today)

I Maine har tilhengere av homoekteskap samlet sammen tilstrekkelig med underskrifter til at et forslag som vil legalisere homoekteskap blir lagt fram for folkeavstemming i november. I 2009 ble et liknende forslag nedstemt da det bare fikk 47 prosent av stemmene. Hvis folkeavstemmingen går annerledes denne gangen, vil Maine bli den første staten i USA hvor retten til å gifte seg med en av samme kjønn er blitt vedtatt ved folkeavstemming og ikke avgjort i rettssaker eller i folkevalgte organer. (Bloomberg)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s