India: Forvirring om regjeringens syn på legalisering av homoseksualitet

Høyesteretts høringer om forbudet mot homoseksualitet (som jeg nevnte for noen dager siden) slo over i den rene farsen denne uka.

Regjeringsadvokat PP Malhotra fortalte høyesterett: «Homoseksualitet er høyst umoralsk og mot den sosiale orden og det er stor sjanse for spredning av sykdommer ved slike handlinger.» Han mente at Indias moralske og sosiale verdier er annerledes enn i andre land, så det var ingen grunn til å følge deres eksempel.

Få timer senere rykket regjeringstalsmenn ut og nektet for at de støttet forbud mot homoseksualitet: «Etter at dommen i Dehli High Court som avkriminaliserte homoseksualitet kom, ble saken diskutert i regjeringen. Regjeringen bestemte seg for at staten ikke skulle anke dommen til høyesterett.» Senere på dagen ble det påstått at Malhotra hadde lest opp fra en rapport fra før dommen i 2009, da regjeringen fortsatt var mot legalisering. (BBC)

En annen talsmann for regjeringen prøvde å få trukket uttalelsene til Høyesterett tilbake, men Høyesterett avviste dette.

Denne saken kom bare dager etter at Dehli’s «kommisjon for beskyttelse av barns rettigheter» uttalte at legalisering av homoseksualitet ville føre til mer misbruk av barn. (Washington Post)

Les mer:
Queerty: Rogue Indian Minister Advocates Sodomy Ban: “Gay Sex Is Highly Immoral And Against Social Order”
The Hindu: Time to come out

Dette innlegget ble publisert i Asia, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s