Kamerun: Tre kvinner for retten for homoseksualitet

Tre kvinner er stilt for retten for homoseksualitet i Kamerun, i det som visstnok skal være den første saken av denne typen mot kvinner. Saken kom for retten for en uke siden, men ble først plukket opp av internasjonale media flere dager senere, fordi den foregår i en avsidesliggende del av landet.

Det var store folkemengder som fulgte rettssaken på mandag, ifølge BBC. Kvinnene ble arrestert i Ambam, cirka 220 km fra hovedstaden, nær grensen til Ekvatorial-Guinea og Gabon, etter en krangel mellom to av kvinnene. Den ene av dem anklaget den andre for utroskap med en gift kvinne. Krangelen eskalerte og til slutt hørte den antatt forsmådde ektemannen om saken, og han gikk til politiet.

Rettssaken har nå pause til 8. mars.

Homoseksualitet kan føre til fem års fengselsstraff i Kamerun, og i fjor ble fire menn dømt. (BBC)

…og som alltid når det gjelder straff for homoseksualitet: konsekvensene for homser og lesber flest er langt større enn antall dømte skulle tilsi, idet folk blir livredde for å gjøre noe som kan utsette dem for anmeldelser eller utpressing.

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s