Hviterussland: – Heller diktator enn homofil

Den ikke særlig sjarmerende diktatoren i Hviterussland, Aleksandr Lukasjenko, forsvarte søndag sitt autoritære styresett med beskjed om at han vil «heller være diktator enn homofil». Dette formodentlig i referanse til en av hans kritikere, den homofile tyske utenriksministeren, Guido Westerwelle. Westerwelle har kalt Hviterussland «Europas siste diktatur».

En talsmann for den tyske regjeringen, Steffen Seibert, har svart med å si at «Det er på en måte interessant at Lukasjenko ser på seg selv som diktator, en konklusjon den tyske regjeringen har nådd for lenge siden, og som den hviterussiske presidenten gir bevis på korrektheten av daglig.» (Advocate)

Westerwelle selv har svart at Lukasjenkos uttalelser snakker for seg selv, og at han «ikke vil vike en millimeter i mitt engasjement for menneskerettigheter og demokrati i Hviterussland.» (BBC)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s