USA: George Clooney, Brad Pitt, Kevin Bacon og Martin Sheen i homopolitisk teaterstykke

Det var en spesiell hendelse denne helgen, da George Clooney, Brad Pitt, Matt Bomer, Kevin Bacon, Martin Sheen og Jamie Lee Curtis var blant skuespillerne i en oppsetning/lesning av teaterstykket «8». Stykket ble til og med overført live på YouTube, og kan fortsatt ses i sin helhet:

«8» handler om rettssaken om «Proposition 8», som endte med at homoekteskapsforbudet ble kjent grunnlovsstridig. Rettssaken går for tida videre i høyere rettsinstanser, men denne første saken regnes som svært viktig, ikke minst fordi motstanderne av homoekteskap så grundig dokumenterte at de ikke hadde rimelige og holdbare argumenter for sitt syn. Videoopptakene fra rettssaken er ikke frigitt, og det er bakgrunnen for at teaterstykket er satt opp, på basis av rettsreferater og andre kilder.

Lesningen i helga samlet inn mer enn 2 millioner dollar til American Foundation for Equal Rights. Rob Reiner var regissør, med Brad Pitt som dommer Vaughn Walker, George Clooney som advokat David Boies og Martin Sheen som advokat Theodore Olson. Blant publikum var blant annet Barbra Streisand, Sally Field og Vanessa Williams. (Advocate, Towleroad)

Les også:
Google Blog: Watch a star-studded reading of the play 8 live on YouTube this Saturday night

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s