Vatikanet: Paven advarer mot homoekteskap

Joseph Aloisius Ratzinger, aka pave Benedikt XVI, har på nytt kritisert tendensen til mer aksept for homoekteskap i USA. På fredag hadde han besøk av biskoper fra USA, og han advarte mot «de mektige politiske og kulturelle bevegelsene som forsøker å endre den juridiske definisjonen av ekteskapet». Han advarte mot at trosfriheten er truet, og at det er viktig å kjempe for at alle troende og deres institusjoner kan få handle i tråd med sine dypeste overbevisninger. (Advocate)

Eller for å oversette: kristne må fortsatt få lov til å diskriminere mot homofile. Trosfriheten er jo i realiteten ikke truet i USA, men det er etter hvert blitt mindre rom for at man i forretningsvirksomhet kan diskriminere folkegrupper på basis av religiøst baserte antipatier.

Men biskopene fikk enda vanskeligere budskap med seg hjem – paven ba biskopene understreke til sine samfunn at sex før ekteskapet og samboerskap er «grovt syndig» og «skadelig for samfunnets stabilitet». (BBC)

Noen vil vel si at pavekirkens burde prioritere det å få sine prester til å slutte å ha sex med barn enda høyere enn kampen mot sex før ekteskapet eller homoekteskap. Men Vatikanet er sjelden enig med meg når det gjelder prioriteringer…

Andre nyheter som angår Vatikanet:
Lez Get Real: Catholic Church pulls out of Maine marriage debate
Pope: Calling Homosexual unions a Marriage undermines ‘the future of humanity itself’
Advocate: Same Sex Marriage Endangers Humanity, Says Pope
Reuters: Catholics cannot accept gay marriage, pope says

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s