Uganda: Museveni advarer mot seksualundervisning

President Museveni advarte sterkt mot seksualundervisning i skolene i sin tale på kvinnedagen torsdag: han mener at NGOer og lærere bør fokusere på avholdenhet istedenfor kondombruk. «Vær forsiktig med noen av disse beskjedene fra utenlandske NGOer. For dem kan et barn godt bli kone så lenge hun bruker et kondom. Det er ikke sånn vi bør gi råd til våre barn», sa han. «Hvis du starter med det riktige budskapet fra starten av, så vil de forstå det.»

En representant for utdanningsdepartementet, Aggrey Kibenge, sier at skolene bare argumenterer for avholdenhet. Han sier at siden de fleste skolebarna er under 18, bør de ikke introduseres for oppførsel som vil vekke instinktene deres. (Daily Monitor)

Musevenis tale har vakt reaksjoner. James Male Kiwalabye, leder for et NGO-forum, sier at man ikke kan overse seksualundervisningens rolle, tatt i betrakning hvor utsatt disse barna er. Han mener at seksualundervisningen heller må tilpasses den enkelte aldersgruppe enn å fjernes. Det er farene for HIV/AIDS som barna må bli opplært til å forholde seg til. (UG Pulse)

For egen del vil jeg si at hvis Museveni har funnet en måte å lære opp barn på slik at de venter med sex til etter ekteskapet, så er det en revolusjon som vil glede mange tenåringsforeldre. Men jeg tror det ikke før jeg får se det.

Andre nyheter fra Uganda:
The Guardian: Muslim and African nations walk out of UN panel on gay rights
Towleroad: David Kuria, Gay Activist, Runs For The Kenyan Senate: VIDEO

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s