Danmark: På vei mot homobryllup i kirka

I Danmark blir det snart ekteskap for alle i kirka, hvis regjeringen får det som den vil. Lovforslaget skal tre i kraft 15. juni, men vil inneholde en reservasjonsrett for den enkelte prest. Meningsmålinger blant danske prester viser at opp mot 70 prosent vil vie homofile. (NTB)

På fredag var det annonsert en storstilt demonstrasjon med tittelen «Protestmarsj mot politikernes overgrep mot folkekirken» i sentrum av København. Den ble avlyst på grunn av manglende deltakelse – på Facebook meldte 19 personer seg som interesserte i arrangementet. Tre biskoper har varslet at kirken bør vurdere å si fra seg sin vigselsrett hvis lovforslaget går gjennom. (Politiken.dk)

Se også:
Dagbladet: Nå skal homoseksuelle få gifte seg i den danske kirke
Towleroad: Denmark to legalize same-sex marriage
Queerty: Denmark Poised to Become the 11th Country to Legalize Gay Marriage
Advocate: Denmark To Legalize Gay Marriage

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s